Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми със скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми със скоростите

Здравейте, искам да ви попитам има голям проблем със скоростите, когато на вън завали и се намокри колата скоростите започват да не влизат лесно имам чувството, че лоста се вдървява. Много трудно превключвам от 2-ра на трета и обратно и от 4-та на пета даже се чува понякога и да пука нещо. Когато освободя от скорост лоста не застава посредата, а или плътно в дясно или ляво, но не и посредата. Страх ме е да не счупя нещо докато напъвам да превключа скоростите. Кажете, моля Ви каква да правя с моята количка. Когато спре да вали и изсъхне колата проблема изчезва.

Откопчей калъфчето на скоростния лост и сипи 1-2 капачки масло, раздвижи добре, трябва да има подобрение!

Comment

Да не отварям и аз нова тема та скоро смених съедител и изкочи пробле с 5 скорост преди смяната го нямаше..Сега трябва с зор да я вкарвам.Някакви идеи

Comment

Първоначално публикувано от in4eto_66 Покажи съобщение
        Здравейте, искам да ви попитам има голям проблем със скоростите, когато на вън завали и се намокри колата скоростите започват да не влизат лесно имам чувството, че лоста се вдървява. Много трудно превключвам от 2-ра на трета и обратно и от 4-та на пета даже се чува понякога и да пука нещо. Когато освободя от скорост лоста не застава посредата, а или плътно в дясно или ляво, но не и посредата. Страх ме е да не счупя нещо докато напъвам да превключа скоростите. Кажете, моля Ви каква да правя с моята количка. Когато спре да вали и изсъхне колата проблема изчезва.
        Колега, аз също страдам от тази болест. Това, което предлага iwo156 съм го правил и не помага. При мен имаше сериозно подобрение, като се намазаха с грес жилата, там където се свързват със скоростната кутия. Само че мястото се стига трудно и трябва да се сваля акумулатора. Доста олеква смяната на скоростите и почти не се получава това, което си описал. Въпреки, че при мен е намазано, при минусови температури явно има някаква остатъчна влага която стяга и като запаля сътрин си е малко мъка да се включи на скорост. Ако се напръска с wd40 може би ще помогне и после да се маже с грес - която да си стои там и да не позволява да влиза вода. wd40 по принцип има добри способности да 'гони" водата, аз малко съжалявам, че не го направих преди да я смажем. Успех!

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
        Откопчей калъфчето на скоростния лост и сипи 1-2 капачки масло, раздвижи добре, трябва да има подобрение!
        Няма как да влезе вода там, за да става само когато завали Иначе не пречи да си погледне положението там.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Проблема е в жилата ръждясват като се скъсат маншончетата и от там почват проблемите - свалят се жилата нови маншончета, смазване с подходяща смазка и сте готови Добре е да се провери и големия маншон на избирача и ако имадрами да се оправи
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
          X